Woorden die werken | Basis

Woorden die werken | Basis

Deze cursus met in totaal 19 lessen verdeeld over 4 modules is bedoelt om je op weg te helpen en te begeleiden bij het leerproces om Geweldloze Communicatie op een vanzelfsprekende wijze op je werkplek en in je persoonlijke leven te gebruiken

Na voltooiing van de cursus zul je vier van de zeven vaardigheidsniveaus van een Geweldloze Communicatie Practitioner (GCP) bereikt hebben en o.a.

 • over de basisvaardigheden beschikken om Geweldloze Communicatie in je dagelijks leven te gebruiken
 • je eigen triggers herkennen en verbindende alternatieven weten te vinden om te gebruiken
 • je op voorhand kunnen voorbereiden op b.v. moeilijke gesprekken of vergaderingen
 • de kracht herkennen van successen vieren en om mislukkingen te rouwen
 • heldere verzoeken kunnen doen en ontvangen wat je echt nodig hebt
 • je talenten kunnen benoemen en ze inzetten voor je eigen welzijn en het welzijn van anderen
 • je doelstellingen helder kunnen benoemen en eerder bereiken

Je hebt geen enkele voorkennis nodig om deze cursus te volgen, enkel een grote dosis nieuwsgierigheid voor het onbekende, structuur en een portie discipline.

De cursus omvat 19 lessen verdeeld over 4 modules.

Na je aanmelding sturen we je meteen het cursusboek Woorden die werken op de werkplek toe en als je het ontvangen hebt kun je meteen aan de slag met de eerste les. Om je voldoende gelegenheid te geven met het geleerde aan de slag te gaan ontvang je op een wekelijkse basis toegang tot je vervolglessen. Het wekelijkse ritme betekent voor jou niet dat je elke week aan een nieuwe les moet beginnen. Jij bepaalt zelf wanneer je aan een vervolgles wilt beginnen. M.a.w. je kunt de lessen ook ‘opsparen’.

Aan het einde van elke les wordt je uitgenodigd om een korte kennistoets te doen. Aan het einde van elke module wordt je uitgenodigd om een kort essay over de inhoud van de module te willen schrijven. Bij het afronden van elke module ontvang je dan je Communicatie Badge (ComBa). De ComBa die je vaardigheden symboliseert kun je vervolgens op alle sociale media delen, zodat iedereen van je kennen en kunnen op de hoogte is.

Module 1 | Aandacht aan jezelf besteden

Met MOD 1 bereik je het vaardigheidsniveau van een Ontdekker van Geweldloze Communicatie – en maak je kenbaar dat je in staat bent je eigen triggers en de triggers van anderen te herkennen en ze te zien als waarschuwingssignalen voor onvervulde behoeften. Je hebt hiermee de bekwaamheid verworven interpretaties van waarnemingen te scheiden, jezelf en anderen beter te begrijpen en bent op weg naar meer tevredenheid.

Hoofdkenmerken: besef van geblokkeerde verbindingen, zelfempathie gebruiken en je triggers kennen, zelfempathie toepassen en anderen begrijpen.

Module 2 | Het leerproces verstevigen

In Mod 2 verdiep je het leerproces waar je aan begonnen bent met twee nieuwe vaardigheden: de vaardigheid om successen te vieren en te rouwen om mislukkingen. Hiermee ben je in staat je leerproces te handhaven en te verdiepen en zul jij je ook uit een staat van beschuldigen en bestraffen kunnen halen en het spel van wie er fout is en wat niet juist is aan een situatie kunnen herkennen en verlaten. Met het afronden van module 2 bereik je het vaardigheidsniveau van een Verkenner.

Hoofdkenmerken: de betekenis van voortgang vieren en rouwen om vergissingen beseffen, de leercyclus in stand houden en verstevigen door dagelijkse praktijk

Module 3 | Vertrouwen en bekwaamheid opbouwen

In Mod 3 zul je gereedschappen en strategieën leren gebruiken om met meer vertrouwen je eigen verantwoordelijkheden te zien en ze te nemen. Je hebt je didactische vaardigheden zodanig vergroot, dat je bij uitdagende situaties binnen de samenleving, op de werkplek en in je persoonlijke omgeving escalerende situaties kunt omvormen naar een verbindende vorm van communicatie. Met afronden van module 3 bereik je het vaardigheidsniveau van een Padvinder

Hoofdkenmerken: eigen verantwoordelijkheid zien en nemen, vergroten van didactische vaardigheden, bereidheid nieuwe vaardigheden te willen leren gebruiken, heldere en duidelijke overeenkomsten sluiten

Module 4 | Je doelen realiseren

In Mod 4 zul jij je bekwamen in het formuleren van duidelijke verzoeken, je weet hoe je helder om iets vraagt en hoe je je doelstellingen weet te realiseren zodat je voortdurende frustraties zult ontstijgen. Je ontvangt wat je nodig hebt. Bovendien ben je nu ook in staat anderen te ondersteunen bij het ontvangen van wat zij nodig hebben. Je beschikt nu over enkele cruciale leidinggevende vaardigheden. Met het afronden van module 4 heb je het vaardigheidsniveau van een Pionier in Geweldloze Communicatie bereikt.

Hoofdonderwerpen: Vragen om wat je nodig hebt, de typische patronen van onduidelijke verzoeken herkennen, heldere verzoeken doen, anderen ondersteunen.

We maken gebruik van blended learning, een combinatie van online leren en contactonderwijs.

Online leren

Tijdens het verloop van de onlinecursus kun jij je – via de faciliteiten van de cursusomgeving – met je medecursisten uitwisselen of gericht vragen stellen aan de cursusbegeleider. Als een onderdeel net iets meer uitleg nodig heeft of je wilt meer achtergrondinformatie vergaren dan kun je optioneel via de afsprakenplanner een persoonlijk online begeleidingsgesprek – via Skype – inplannen. Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.

Contactdagen

Daarnaast wordt je in de gelegenheid gesteld optioneel deel te nemen aan een maandelijkse interactieve cursusdag waarin de Geweldloze Communicatie bouwstenen diepgaander uitgelegd, besproken en geoefend worden en waar jij je met andere deelnemers uit kunt wisselen. Kijk voor data en informatie over deze cursusdagen in onze cursusagenda.

Je investering in geld bedraagt € 249,- waar de Btw., het cursusboek Woorden die werken op de werkplek en certificaat zijn inbegrepen. Daarnaast zul je ca. 1 – 2 uur per week met je studie bezig zijn, incl. het via een toets beantwoorden van de vragen over de les. Vanzelfsprekend staat het je vrij meer tijd te willen besteden aan je studie, je zult al snel merken dat je er voldoende gelegenheden voor aangereikt zult krijgen.

Wil je deze unieke wijze om Geweldloze Communicatie in je leven te integreren eerst gratis testen, maak dan een account aan door op de knop ‘Ik wil eerst proberen’ te klikken. Korte tijd na je registratie ontvang je dan een bevestiging met instructies hoe je meteen aan de slag kunt gaan.

Neem contact met ons op

 • Jouw gegevens

 • Aanvullende informatie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •